shadow

Den grönskande parken – en plats för inspiration

I dom svenska parkerna finns inslag av både arkitektur och naturens egen storhet. Blomstrande och färgsprakande rabatter, porlande vatten, promenadstråk och trädalléer ger platser där man både kan koppla av och inspireras på olika sätt. 

Någon hittar sin inspiration genom meditation och någon annan genom att rensa tankarna och hitta fokus med hjälp av en promenad. En grönskande park är även en perfekt plats att hitta inspiration för egna projekt, oavsett om dom är växtrelaterade eller inte. 

Naturlig miljö i storstadsbrus

Få saker är så inspirerande som naturen och det fina är att alla människor inspireras av den på olika sätt. Man kan hitta inspiration i en blomstrande park genom att upptäcka, genom att meditera eller genom att bara vara. Det faktum att många parker ligger centralt i städerna gör det hela ännu mer fascinerande – en park är trots allt inget man förknippar med stress. 

Det finns många studier som visar att naturen har en positiv inverkan på hälsan. Människan mår helt enkelt bra av grönskande miljöer och parkerna spelar en särskilt viktig roll i storstäderna och för dom som inte har närhet till skog och vildmark. Med ett lugnt och avslappnat sinne, som naturen ger, är det enklare att hitta inspiration till livets alla projekt och måsten. 

För den med växande intresse 

Från tidig vår till sen höst har dom flesta parker något att erbjuda. Vissa kanske även till och med under vintern. För den med trädgårdsintresse finns mycket inspiration att hitta just i parkerna och för den som är sugen på nya växande projekt är det en perfekt plats att samla på sig nya idéer. 

Internet är idag den givna platsen när det kommer till inspiration men det är faktiskt stor skillnad att scrolla bland bilder och text och att faktiskt uppleva något på riktigt. När det kommer till just växtlighet spelar dom olika dofterna en stor roll – något man inte får en chans att upptäcka genom skärmen. 

Däremot kan det vara en bra början när det kommer till att skaffa sig kunskaper på området. 

Ett exempel är portalen https://www.växthuskompaniet.se som specifikt riktat in sig mot växthus. Andra portaler har inriktning mot inredning, krukväxter osv.   

Övrig inspiration för att skapa en egen oas, vare sig den ska vara i ett orangeri eller fritt i trädgården, hittar man bäst genom att klämma, känna och dofta i våra vackra, grönskande och välorganiserade parker och andra natursköna områden.