Indianparken

Om man har varit på ett evenemang och bott på hotell nära Tele 2 Arena i Globenområdet med barnen så kan man passa på att besöka Indianparken som ligger vid Hammarbyhöjden. Det är en lekpark med indiantema som brukar uppskattas av barn i alla åldrar. Indianparken renoverades 2011 och nu är den ännu mer populär än någonsin.

I Indianparken finns något för alla

Indianparken ser ut som en mindre indianby med en totempåle, tipi-tält, trähästar, hinderbana, klätterställning, linbana, gungor och sandlåda.park nära Tele2 Arena Lekparken är vackert belägen och det finns flera fina fikabord så att man kan ta med sig matsäck och tillbringa en hel sommardag där om man skulle vilja. Om somrarna brukar det också ibland anordnas teaterföreställningar och konserter i Indianparken.

En spännande temalekplats

Indianparken är en av Stockholms temalekplatser. Temalekplatserna är uppbyggda kring olika teman. Först ut att skapa sådana temalekplatser var Malmö, som skapade 20 temalekplatser runt om i staden i syfte att göra Malmö till en framtidsstad som skulle locka unga barnfamiljer. I Malmö finns exempelvis en rymdlekplats, en spindellekplats, afrikapark och musikpark. Temalekplatserna har nu spridit sig över landet. I Järvastaden norr om Stockholm finns exempelvis Mulle Mecks temalekplats. Uppsalas första temalekplats kallas för I målarens trädgård och där ligger fokus förstås på konst. I Eskilstuna finns en lekpark på temat vetenskap, med betoning på fysik och teknik.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...