Norrköping

Norrköping ligger i Östergötland. Det är Sveriges 8:e största kommun med en befolkning på mer än 128 000.parker i Norrköping Traditionellt har staden domineras av pappers-och textilindustrin, vilket ger smeknamnet ”Sveriges Manchester”. Ett trevligt sätt att ta sig runt i Norrköping är med de gula spårvagnarna. Biljetter eller kort kan köpas ombord men priset är dubbelt så hög jämfört med om du köper biljetten eller kortet på förhand i en kiosk, stormarknad eller liknande. Du kan även betala via SMS för att undvika att 50% påslag när du betalar kontant på spårvagnen eller bussen.

Allt listade här som är beläget i stadens ligger inom gångavstånd från de andra listor, eftersom den faktiska centrum är inte så stor.

Upplevelser

Att uppleva Norrköping är lätt och det finns flera bra hotell i Norrköping att välja bland. Det råder ingen brist på roliga saker att se och göra och allt måste inte kosta pengar – och nästan allt är inom gångavstånd.

Du hittar ett brett utbud av underhållning och ett omfattande program med utställningar, sportevenemang, musikaler, teater och shower. Norrköping erbjuder många möjligheter för shoppingentusiasten: affärer, butiker, köpcentra och varuhus ligger inom bekvämt gångavstånd från varandra och alla smaker tillgodoses. I Norrköping finns även många fina parker till exempel Folkparken, Vasaparken och Carl Johans Park som är berömd för sin fina kaktusplantering. Rosariet och Brostugans Örtagård är också populära platser att besöka.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...