shadow

Coronatider och parktider

Sommaren 2020 lär inte bli som tidigare somrar på grund av den rådande Coronapandemin som just nu erövrar världen. Tack och lov har restriktionerna börjat lättats upp en aning och det är trots allt tillåtet att vistas utomhus – det till och med uppmuntras av experter och myndigheter. 

Evenemang och andra aktiviteter ställs in på löpande band och lika så utlandsresorna. Semester på hemmaplan är vad som gäller i år – och varför inte passa på att besöka landets parker, som äntligen börjat att blomma igen. Att besöka en park för picknick, lek med barnen, yoga med vännerna eller bara för en skön promenad bland växter och träd är en perfekt dagsaktivitet som passar lika bra för stora som får små. 

Parkerna är öppna för alla och man kan komma och gå precis som man vill – varför inte passa på att leta blommande inspiration till den egna trädgården? Planera in ett besök i favoritparken eller upptäck något nytt – oavsett fungerar parkbesök under Coronatider, bara man tänker sig för inför och under själva besöket. 

Att tänka på i parken 

Även när man besöker en utomhuspark bör man givetvis tänka på att hålla avstånd till andra personer, precis som man gör på andra platser. Just den här sommaren är kanske inte rätt tillfälle att bekanta sig med nya personer eller stanna för att småprata – även om det är relativt riskfritt om man just ser till att hålla avståndet. 

En annan sak att tänka på är att det sällan finns möjlighet att tvätta händerna i dessa utomhusmiljöer, så att packa med en flaska handsprit i väskan är också en bra idé. Handhygienen är viktig för att skydda sig mot viruset och dess smittspridning, och även om desinfekterande medel inte är lika effektiva som en regelrätt handtvätt så är det ändå bättre än inget. 

Sedan finns det dom som inte kan ta sig ut varken i parker eller på andra platser – framför allt gäller det kanske våra äldre som utgör den största riskgruppen för coronaviruset. Många av dessa bör inte heller ta emot besök varken från vänner eller familjemedlemmar men det finns sätt att låta dem njuta av grönska och blommande växter också. 
Med https://www.skickablommordirekt.se kan man hitta massor av leverantörer som levererar vackra blommor ända hem till mottagarens dörr, oavsett om denne bor i Sverige eller i något annat land. Att ta emot ett blombud skänker glädje till dom flesta, kanske speciellt i dessa tider, när det är extra viktigt att uppmuntra dem som inte kan eller bör ta sig ut.