Ronneby Brunnspark

Ronneby Brunnspark vann den pretigefyllda tävlingen ”Sveriges vackraste park” år 2005. Tävlingen går till så att man nominerar 10 svenska parker. De måste såklart vara mycket vackra, men även levande och tillgängliga för allmänheten. När det är gjort är det dags för en expertjury att titta närmare på parkerna och tog en mycket nära titt för att kolla av deras kvaliteter.Ronneby_Brunnspark

Juryn detta år var till exempel landskapsarkitekter, kultur- och trädgårdsskribenter, parkchefen från den park som gick segrare ur striden året innan och en representant för ett sponsorföretag. Sammanlagt var det alltså sex personer som innebar sex röster. En sjunde röst var också med i tävlingen och den kom från allmänheten, som röstat framför allt via internet.

Ronneby Brunnspark tog hem en riktig jackpot och blev inte bara juryns val utan också allmänhetens vackraste park. Hela 40% av allmänhetens röster fick Brunnsparken så det var en överlägsen vinnare detta år och det var förmodligen många som hittade kärleken i denna underbara park.

Eftersom Brunnsparken i Ronneby vann tävlingen ”Sveriges Vackraste Park” 2005, fick den även vara med i den ännu mer prestigefulla tävlingen Europas Vackraste Park 2006.

Brunnsparken i Ronneby gjorde även här ett fantiskt jobb och slutade på fjärde plats i tuff konkurrens med parker från Italien, Tyskland, Storbritannien och Frankrike. vinnare detta år var den fantastiska parken Villa d’Este, Tivoli, Italien.

Ronneby Brunnspark gick alltså segrande ur striden när den för tredje gången arrangerades i Sverige. Samma typer av arrangemang har gjorts i andra europeiska länder. De som startade denna tävling är Briggs&Stratton som tar fram bl.a. motorgräsklippare.

Denna mycket populära tävling Sveriges vackraste park är numera tyvärr nedlagd. Den ägde rum under åren 2003-2009.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...