Rosendals Trädgård

Rosendals Trädgård, som ligger på Djurgården i de centrala delarna av Stockholm, är öppen för allmänheten. Besök Rosendal om du vill lära dig allt om blommor, grönsaker och fruktträd. Du kan även köpa växter och krukor och även njuta av hembakat bröd och kakor från trädgårdens egna bageri.Rosendals trädgård på Djurgården Du kan gå med i en kurs, arrangera en fest, äta och dricka i trädgårdens berömda café eller bara slappna av i gräset.

Rosendals historia

Det har funnits trädgårdar vid Rosendal ända sedan 1700-talet. År 1861 startade Sveriges trädgårdssällskap tillsammans med Drottning Josefina än trädgårdsakademi. Under dess 50-åriga existens fram till 1911 utbildades hela 700 trädgårdsmästare. När trädgårdssällskapet lämnade Rosendal övergick trädgården i en period med väldigt lite aktivitet men år 1960 togs trädgården äntligen i bruk igen.

Numera drivs Rosendals trädgård som en kommersiell trädgård med grönsaker och blomplanteringar, växthus, rosträdgård, vinrankor, bageri, affärer och café. Du hittar numera även en lekplats för de allra yngsta.

I trädgårdens butik hittar du utvalda växter, frön och trädgårdsredskap. Vill du ha mer information om denna underbara trädgård så kan du läsa mer här.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...