Skansen

I många av Sveriges vackra parker runtom i landet så anordnas det ofta allsång för allmänheten. På somrarna då luften är varm och växterna blomstrar är det en mycket populär aktivitet att samlas i en park och njuta av sång och glädje tillsammans. Det finns även många anordnade allsånger där den mest kända i Sverige förmodligen är Allsång på Skansen, vilken är omgiven av vackra grönområden och trädgårdar. Allsången kan vara arrangerad av vem som helst, och oavsett om man är ung eller gammal får man vara med och njuta av sånger från förr och nu.allsång

Man skulle kunna tro att det endast anordnas allsånger på sommaren då vädret är som mest behagligt, men även på vintern är det populärt med allsång, då ofta inspirerat av ett vintertema eller julsånger. Att samlas och sjunga tillsammans är en gammal tradition och att göra det i parker och utomhus har man gjort i urminnes tider i Sverige. Sången är något som binder folk från alla möjliga håll samman och skapar en samstämning utan dess like. De som är rutinerade att gå på allsång dyker upp oavsett vad det är för väder ute, lite regn stoppar dem inte för att vara med.

Allsången skulle man nästan kunna säga är en del av den en svenska traditionen, då man sjunger och dansar tillsammans runtom i landet vid midsommar och även på vissa håll nationaldagen. I Sverige har vi en väldigt varierande fauna från norr till söder, så det finns många parker att delta i allsång i som ser helt olika ut beroende på om man är i Skåne eller i Lappland. I Dalarna samlas man ofta till allsång då spelmanstraditionen är väldigt stark. Och de som firat midsommar med allsång på menyn i Dalarnas parker är sällan besviken. Är man ute efter en semester eller besök med allsång som inslag så kan man få bra information på nätet där man kan få reda på allsångens datum i landet.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...