Englischer Garten – München

En av världens största parker

Den engelska trädgården, Englischer Garten, i München är av enorma mått, faktum är att denna park med sina 3,7 km2 är större till ytan än Central Park i New York. park i MunchenDetta är en allmän park som anlades år 1789 av en man vid namn Sir Benjamin Thompson. Varför parken heter som den gör beror på dess stil, den är inspirerad av just engelsk trädgårdsstil.

Det japanska tehuset

Parken är lite som ett grönt sagoland med en myriad av intressanta knytpunkter. Här finns ett japanskt tehus, Japanisches Teehaus, som slog upp portarna år 1972 och i anslutning till tehuset, på en liten ö i en damm, anlades också en japansk trädgård. Tehuset med sin trädgård var en gåva från japanen Soshitsu Sen i anknytning till att de Olympiska spelen skulle hållas i München. Denna underbara park hittar du nära flera hotell i München så du har garanterat nära hit när du är på besök.

Man kan till och med surfa här!

Vid mynningen av den artificiella strömmen som löper genom hela Englischer Garten skapas en våg som surfare brukar utmana sig att stå på med sina surfbrädor. Det finns en skylt här som anvisar att denna våg endast ska surfas på av erfarna surfare, vilket känns liberalt och härligt.

Mängder av attraktioner

Det grekiska templet Montpteros, ett kinesiskt torn och en amfiteater är några av många andra attraktioner i Englischer Garten, faktum är att här finns så mycket att se och hänföras av att en resa till München rättfärdigas till fullo av ett besök i denna ljuvliga park. Gå, jogga, cykla, rid, spela fotboll, brännboll, tennis eller sätt upp en liten grill och picknicka på en mysig gräsplätt – här finns plats för alla!

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...