Khao Sok, Thailand

Khao Sok National Park i södra Thailand är en fantastisk plats. Den omfattas av den äldsta vintergröna regnskogen i världen, enorma kalkstensberg skjuter rakt upp i luften, djupa dalar, hisnande sjöar, spännande grottor, vilda djur och mycket mer.Kho-Sok-Bungalows

Khao Sok är perfekt beläget på fastlandet mellan Bangkok, Phuket, Krabi, Khao Lak och Koh Samui, de mest populära destinationerna i södra Thailand. Det är en fantastisk plats att åka på semester. Elefant trekking, vandring till fots, paddla kanot och jeepsafaris är alla möjliga aktiviteter, vilket ger dig en upplevelse för livet. Vi rekommenderar också utflykter för att besöka olika platser i Khao Sok. En av de mest intressanta områdena är förbluffande vackra Cheow Larn Lake i hjärtat av nationalparken med dess flytande hus och lyxiga tält.

Förutom rundturer kan du läsa på Khaosok.com som har information om det stora utbudet av flora och fauna i Khao Sok, liksom fakta och historia om området. Khao Sok strävar efter att främja och bevara parken genom att du uppskattar detta vackra område precis lika mycket som dom gör.

Senaste tiden har det varit många förfrågningar om översvämningar i södra Thailand. Khao Sok området var opåverkad och nationalparken är öppen för besökare. Alla deras rundturer som har rekommenderats har varit igång som vanligt och kommer att köra året runt. Om du väljer att besöka Khao Sok på egen hand, följ parkens säkerhetsanvisningar om monsunregnen som är på väg att starta i maj.

Alla parkens rekommenderade turer körs normalt året runt. Khao Sok National Park är öppen året runt de med vissa undantag till längre vandringar. Under monsunsäsongen är följande vandringar och områden stängda: ”The Rafflesia Trek” 1 maj – 31 oktober. Sip Et Chan Waterfall, Bang Lab Nam vattenfall, Tang Nam, Ton Kloi Vattenfall, Tharn Sawan Waterfall, Nam Ta-lu Cave, Si Ru Cave och Khang Cow Cave 1 juni – 14 December. Nationalparken har beslutat att stänga dessa vandringar årligen av säkerhetsskäl. Kortare 2-3 timmars säkra vandringar från nationalparken finns året runt.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...