5 tips på saker att göra i en park

De flesta större städer har en stadspark. Här samlas människor av helt olika orsaker men det de har gemensamt är att de vill njuta av naturen på ett eller annat sätt. Fem av de saker man kan göra i en park är:

Meditera

I dagens stressade tillvaro är behovet av avslappning enormt stort. Många väljer att hitta lugnet genom meditation. Detta antingen på egen hand eller i grupp. Då meditation och yoga har blivit allt mer populärt anordnas det en hel del gruppövningar inom detta. Dessa anordnar både av ”gympaföreningar” som Friskis och Svettis samt av religiösa samfund. Genom att titta på vilka som anordnar träffen kan man även förstå vilket fokus meditationen kommer att ha. meditation i park

Promenera

Den överlägset vanligaste aktiviteten i en park är promenader. En del strosar sakta för att hinna med att titta på blommor och växter medan andra tar med sig gåstavarna och tar en rask promenad för att förbättra sin motion.

Gå på dejt

Att gå på dejt i en park har många fördelar. Detta framförallt om det är bland de första gångerna man träffas. Att gå och prata är betydligt enklare än att sitta på en restaurang där den ”pinsamma tystnaden” lätt kan infinna sig. I parken finns mycket att titta på och planera gärna in ett ”spontant” stopp för fika. Det kan även vara en trygghet om du t.ex. stämmer träff genom dejtingsidor på nätet och träffar någon första gången i verkligheten

Picknic

Att äta tillsammans är trevligt men att äta tillsammans i en park är ännu trevligare. Packa matsäckskorgen och njut av god mat, trevlig gemenskap och en härlig miljö. Kanske finns det till och med grillplats att utnyttja?

Leka med barnen

För barn i alla åldrar är parken ett självklart val att vara i när det spritter i benen. Många av stadsparkerna har lekplatser där barnen kan leka medan föräldrarna sitter vid borden i närheten och dricker kaffe. Parken brukar även erbjuda stora grönytor som uppmanar till lek och att spontana matcher i fotboll.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...