El Parque, Malaga

En stadspark med exotiska element

Málagas stadspark – El Parque, ligger utmed stadens huvudstråk – Paseo del Parque. hotell MalagaParken uppfördes under slutet av 1800-talet och innehåller underbart vackra, tropiska blomster, träd och buskar. Många av de exotiska arterna som finns att se i El Parque har importerats från andra länder, som Kuba, under den tid då Malaga var en viktig hamn i världshandeln.

El Parque täcker en stor yta av centrala Málaga och gör staden till en grön och lummig oas vid havet. En promenad längs Paseo de Parque, eller genom själva parken för den delen, skänker mer ro och harmoni än vad man vanligtvis finner i storstäder av Málagas mått.

En lugn oas mitt i staden

Den som tar sig den extra stunden under Malagabesöket att lämna sitt hotell i Malaga och vandra genom exotiska och prunkande El Parque kommer att stöta på en hel del Malagabor som njuter av grönskan, framför allt äldre människor värderar denna gröna stadsoas högt. Spanjorer på sydkusten är sociala människor som tack vare ett mycket fördelaktigt klimat har vant sig vid att spendera sina dagar utomhus och parken i stadskärnan ger ett skönt alternativ till de mer bullriga torgen och de tjattriga kaféerna.

Söndagskonserter med stadsorkestern

Varje söndag håller stadsorkestern konsert från klockan 12:00, och är ett omtyckt inslag i stadens kulturella utbud. Konserterna uppskattas mycket av såväl lokalbor som besökare.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...