Klockarparken

År 2015 rustades Klockarparken upp rejält i Uppsala. Från att varit en park som inte lockat speciellt många barn eller vuxna har det blivit en populär park. Inte minst för barnen då kommunen skapat en unik lekplats.

När invigningen av den nya parken genomfördes i oktober 2015 var det däremot inte speciellt många på plats. I ett reportage av UNT (Uppsala Nya Tidning) nämns det till och med att alla inte ens var nöjda med att upprustningen genomfördes.

De små barnen lekte mer än gärna i den nya parken. Det var ett äldre barn som nämnde sitt missnöje. Detta eftersom han tyckte det var lättare och roligare att leka äventyrslekar där tidigare på grund av att det då fanns mer träd och buskar. Fördelen med att ta bort sly var däremot att myggen minskade i antal.

Upprustningen av Klockarparken var ett led i att rusta upp flera olika stadsparker i Uppsala. Det var då inte länge sedan man rustade upp parker som bland annat Cirkusparken, Svavelparken samt Pelle Svanslös lekplats.

Leksaker

I Klockarparken finns en lång linbana, rutschbana, klätterställning och gungor. Det som däremot gör att den sticker ut mot många andra lekparker är de små husen som bjuder in till lek samt stora sommardäck från traktorer som är delvis är nedgrävda. Det blir därmed däck som man kan krypa igenom, klättra på eller sitta på när man behöver ta en liten paus.

Stora delar av parken har inte heller den klassiska sand som länge var vanlig på lekplatser. Istället finns den ”gummibeläggning” som gör det mjukt för barnen samtidigt som är betydligt lättare att hålla ren och hålla efter av kommunen.

Mat i närheten?

Något fik finns inte jättenära parken. Men däremot en pizzeria. Det är Pizzeria Napoli som ligger bara några meter från parkens nordöstra hörn. Här kan man köpa mat som förväntas av en pizzeria – men även glass till barnen. En uppskattad restaurang för både ung och gammal.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...