Stadsparksgolfen

golf JönköpingJönköpings stadspark har mycket att bjuda på gällande aktiviteter. Många kommer hit enbart för att gå omkring och njuta av naturen medan andra söker sig till lekplatsen till någon av grillplatserna. Ett alternativ är att gå till golfbanan – en klassisk 18-håls minigolfbana som har mycket hög kvalité. Banorna är av mycket varierande svårighet. För sällskap med små barn kan det därmed vara smart att spela vissa hål flera gånger istället för att pröva på alla 18 hålen. Men det beror främst på hur mycket tålamod och utmaning som barnen söker.

Golfbanan ligger precis mitt mellan stadsparksvallen samt Fröjden (dansrotundan).

Bollar och klubbor finns att hyra på stället. Men självklart kan de som har egna klubbor och bollar även spela med dessa. Att ha egen utrustning brukar i längden ge bättre resultat. Man känner sin klubba med tiden och med några bollar, med olika studs, med sig i bagaget kommer antalet slag bli betydligt färre. Att köpa in ett par billiga golfklubbor och ett par olika bollar är lätt via internet och skapar förutsättningarna för bättre resultat.

Däremot blir det inte billigare för att man inte behöver hyra boll och klubba på plats. Det man betalar för är att spela ett varv på banan – oavsett om man behöver låna utrustning eller inte.

Golfbanan har öppet sommartid dvs från första maj till sista augusti. Öppettiderna är 11-21 alla dagar hela veckan.

Övriga aktiviteter

Utöver att roa sig med minigolf finns även ett flertal små minibilar att hyra vid golfbanan. Hos barn mellan 4 och 11 år är det en mycket uppskattad stund att köra dessa bilar på det inhägnade området. Kanske lockar racerbilen mest – eller varför inte grävskopan?

För företag som vill anordna kick-off eller andra evenemang går det även att göra detta på området kring golfbanan. Detta eftersom ett samarbete finns med Stadsparkskrogen som i dessa fall kan stå för maten.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...