La Reserva, Mallorca

Promenera genom en upplevelsespäckad naturpark

La Reserva på Mallorca är en naturpark som omger en 3,7 km lång promenadsträcka i ett rikt naturlandskap. Längs hela promenaden genom La Reserva finns informationsplakat uppsatta för att man ska ha möjlighet att lära sig om de olika sakerna man ser i parken.

I La Reserva bor många olika djur, alla vilka man som besökare får chans att se – vad sägs om brunbjörnar, sköldpaddor, strutsar, getter och grisar?

Promenaden genom La Reserva kantas av porlande vattenfall och naturliga källor i vilka man kan ta sig ett dopp om man får lust, det kan alltså vara en bra idé att ha med sig badkläder till besöket i denna sköna park. Det finns också utmärkta pic-nic-områden där man kan grilla medhavd mat, breda ut sin filt och njuta av naturen och sitt sällskap. Föredrar man att serveras färdiglagad mat så finns det också en restaurang i parken – med ljuvlig utsikt!hotell på Mallorca

Ett hett tips är att köpa en påse fågelfrön vid ingången eftersom en rad fåglar kommer att uppskatta den extra födan. Att mata en struts direkt från handen är en upplevelse man sent glömmer.

Klockan 15:00 släpps falkarna ut för att visa upp sig i sin jakt på rovbyte och den som vill får chans att testa hur det känns att ha en enorm falk sittande på armen – här kan vi tala om ”Codac moment”!

Låt din inre äventyrare få komma ut

I Aventur, som ligger i anknytning till pic-nic-området, får man släppa lös sin inre äventyrare. Hängbroar, klätterväggar och linbanor för stora som små är mycket uppskattade aktiviteter i detta äventyrsland och många besökare väljer självklart att boka ett hotell på Mallorca.

Inträdet till La Reserva kostar cirka €12 för vuxna och €6 för barn. Inträde till Aventur kostar närmre €40, och åldersgränsen för äventyrslandet är åtta år.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...