Nationalparken Kavo Greko, Cypern

385 hektar oförstörd natur

Längs kusten på sydöstra Cypern ligger den ljuvliga nationalparken Kavo Greko, som också utsetts till ett naturskyddsområde. park på CypernParken består av hela 385 hektar oförstörd och frodig natur.

Natursköna stigar

Den som besöker Cypern, och är intresserad av att se vad ön har att erbjuda i form av djur och natur, kan vandra genom Kavo Greko på romantiskt slingriga naturstigar. Skogen är full av söta enar och tallar och blir man trött kan man slå sig ner på en av de många bänkar som finns utplacerade här och var. En av stigarna är slutdelen av södra Europas Long Distance Trail E4, som leder hela vägen från Gibraltar till Cypern, och den är väl värd ett besök och här kan du läsa om hotell på Cypern som lämpar sig för dessa typer av resor.

I Agii Anargyri, som ligger i nationalparken, finns en vitkalkad liten kyrka som är väl värd ett besök. Via en svindlande liten trappa leds man ner till havet varifrån kyrkans präst hämtar sitt vigvatten.

Vandra, cykla eller dyk!

Den vackraste utsikten får man där naturparkens karga kalkstensklippor möter det turkosa Medelhavet, och kommer man hit med båt så får man beundra de naturliga grottor som havet gröpt ur i klipporna över årens lopp – på grund av sin skönhet kallas de palatsgrottorna. Har man väl kastat ankar så har man också ett gyllene tillfälle att snorkla eller dyka i Cyperns vackraste och klaraste vatten, och chans att se några av öns mest spektakulära fiskar.

Den som reser runt på Cypern med cykel kan utnyttja de cykelvägar som finns i Kavo Greko, Cypern lämpar sig verkligen väl för just cykling, med undantag för de heta månaderna juli-augusti.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...