Hornsbergs Strandpark

Egentligen är namnet park något fel på Hornsbergs Strandpark. Detta efersom grönområdet är så smalt att det snarare skulle kallas för parkstråk. Parkstråket slingrar sig jäms med Ulvsundasjön ute på Kungsholmen. Detta är en av de nyare parkområdena i Stockholm då den anlades 2012. Detta då för att bland annat sammanknyta det gångstråk som slingrade sig runt Kungsholmen. Uppenbarligen var det en väl planerad anläggning för redan året efter kom de tvåa under rubriken ”Årets Stockholmsbyggnad”.Hornsbergs_strandpark

Hornsbergs Strandpark är ca 400 meter lång och många tar sig hit när solen är stark och det är högsommar ute. Detta inte bara för att njuta av solens varma strålar utan också eftersom det finns möjilghet att svalka av sig. Trots att parken inte är så stor är den väl planerad och bjuder på flera ytor som är inriktade mot olika användningsområden. Mitt i parken ligger en pergolan där många väljer att äta sin picknick och umgås. I mitten av parken finns även de tre bryggorna som sälan är tomma under sommarmånaderna. På bryggorna finns flera sittplatser i form av bänkar och självklart går det att ta ett dopp i vattnet för den som behöver svalka av sig. Den som tycker det är lite för kallt i sjön kan istället duscha av sig i östra delen av parken. Här finns nämligen trädgårdsduschar som har funktionen att vattnet värms upp av solen och därmed ger ett något mer behaglig värme än vad sjön har att erbjuda.

I och med att Hornsbergs Strandpark gav möjligheten att ta sig runt på alla stränder på Kungsholmen är det även många som njuter av parken när de går en strandpromenad och njuter av de fina utsikterna.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...