Botanical Park & Gardens, Kreta

En minikontinent

I närheten av Omalos, vid foten av De vita bergen (Lefka Ori), cirka 1,8 mil från Chania på nordvästra Kreta, finns Kretas botaniska trädgård – Botaniko Parko & Kipoi Kritis (Βοτανικό Πάρκο & Κήποι Κρήτης). park på KretaI de flesta turistsammanhang refererar man till dock parken på engelska – Botanical Park & Gardens of Crete.

Kreta kallas ofta för en kontinent i miniformat – med det menar man att det som finns i djur- och växtriket på denna spektakulära ö i Medelhavet är av sällan skådad variation och mångfald. De flesta associerar Kreta till turistpackade stränder under heta sommarmånader, men på Kreta finns också snötäckta berg om vintrarna, och yppiga naturlandskap med floder, sjöar och mycket, mycket mer.

20 hektar av fullständig sinnesnjutning

Kretas botaniska park och trädgård består av ett 20 hektar stort naturområde där man får botanisera bland den myriad av fruktträd, örter och såväl medicinska som dekorativa blommor och växter som växer och frodas här och du hittar denna park inte långt från flera hotell på Kreta.

I parken finns också en liten amfiteater där evenemang av olika slag kan organiseras för upp till 250 personer. Vidare finns en restaurang som serverar underbar mat och erbjuder hungriga besökare den perfekta avslutningen på turen genom den intrycksfulla parken.

Avsluta med en god måltid i parkrestaurangen

Botaniko Parko & Kipoi Kritis är öppen alla dagar mellan 23:e mars och sista november. Inträdet kostar 5 € per person men är man under sex år så går man in gratis i vuxet sällskap.

Det man bjuds att se och beundra i Kretas botaniska park & trädgård varierar efter årstiderna på ett högst naturligt sätt, därför är varje återbesök till denna färgsprakande park alltid lika fascinerande. Förbered dig på att mötas av oförglömliga intryck för alla sinnen – inte minst luktsinnet!

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...