Stadtpark, Wien

Wiens äldsta stadspark

Wiens stadspark, Wiener Stadtpark, besöks dagligen av en myriad av människor, såväl turister som lokalinvånare. Parken täcker en yta på 65 000 m2 och anlades i den engelska stil som var så populär på 1800-talet – och fortfarande är idag. Wiener Stadtpark öppnade upp för allmänheten den 21 augusti år 1862 och blev då stadens allra första officiella park.

År 1863 öppnade man en lekplats, Kinderpark, i parkens södra ände och än idag är denna del av parken ett populärt tillhåll för lek- och sportsugna människor.

Lyssna på musik i Kursalon

park i wienKursalon är tyska för spa och mellan åren 1865 och 1867 byggdes just en kursalon i denna eleganta stadspark. Spa:et var tänkt att bli en exklusiv paviljong i vilken man skulle serveras mineralvatten med helande egenskaper. Kursalong slog upp portarna för allmänheten år 1967 och konceptet förbjöds direkt. Byggnaden förvandlades snabbt till ett flott konserthus där konserter, danser och baler arrangerades. Johann Strauss II höll sin allra första konsert i Kursalon år 1868.

Idag är Kursalon en uppskattad finrestaurang, samt ett etablerat tillhåll för olika exklusiva evenemang som baler, konserter, VIP-klubbande och extravaganta konferenser. Överdådigt vackert är det, helt klart och vill du bo nära parken kan du här läsa om hotell i Wien som jag rekommenderar.

Världsberömd bronsstaty

Det finns flera olika monument att beundra i Wiener Stadtpark, som t ex den världsberömda bronsstatyn av Johann Strauss II, vilken är den mest fotograferade statyn i hela Wien.

Rik och välplanerad flora

Växtlivet i Wiens stadspark består av en frodig flora. Man har noggrant valt ut en rik variation av växter så att det finns något som blommar under varje årstid. Ett besök till denna välhållna, harmoniska park är ren njutning för alla sinnen.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...