Mariebergsskogen

Det finns många parker i Karlstad där du kan njuta träd och växter. Det finns 800 olika typer av buskar, träd och blommor i Stadsträdgården. Det finns vägar av pulveriserad sten i parken som gör det enkelt för användningen av rullstolar och rullatorer.

Sandgrundsparken ligger på en plats vid floden Klarälven i mitten av Karlstad. Sandgrundsparken gör det möjligt att komma nära vattnet och vattenanläggningar och möjligheten att slappna av och njuta av vackra vyer mot Klarälven. Men det är Mariebergsskogen som är den vackraste parken i Karlstad. Om du är på tillfälligt besök så behöver du inte oroa dig för det minns många hotellrum i Karlstad nära Mariebergsskogen.mariebergsskogen

Kombinerat med olika byggnader och parker är den gamla skogen helt perfekt för avkopplande promenader. Mycket av Mariebergsskogen är en fantastisk 400-årig tallskog med stora tallar som redan var stora träd tillbaka i tiden för Karl XII. Det finns ingen annan urskog som denna någon annanstans i Värmland. Skogen genomkorsas av stigar och i söder leder den till Mariebergs ängar. Mariebergsskogen skiljer sig från andra parker tack vare sina gamla tallar som bildar en distinkt bakgrund till alla andra inställningar. Målet är att hålla parkens skog naturlig och bevara karaktären av de gamla tallarna och samtidigt göra det till en rolig plats att utforska och spela i. Historiska byggnader och miljöer runt om i parken är som öar i ett hav av tallar.

Som besökare passerar du genom entrén och möter då en mer traditionell parkmiljö med gräsmattor, välklippta häckar och sängar för både perenner och sommarblommor. Men detta är också en plats för stora evenemang såsom konserter, hundshower och loppmarknader. Ett framträdande inslag i parken är dess närhet till en av Vänerns många vikar och erbjuder en plats att simma på sommaren och åka skridskor på vintern.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...