Sydney Park

En oas i staden

Sydney Park är ett stort rekreationsområde i Sydneys innerstadsområde, mellan områdena Alexandria, Newtown och Erskinville.park i Sydney Denna ljuvliga park täcker en yta på cirka 110 tunnland och mycket av parken har öppen planlösning. Lekplatser, dammar, cykelbanor och sportplaner finns inom Sydney Park, vilket gör den till en plats där människor av alla åldrar och intressen tenderar att samlas.

Vill man komma ifrån storstadens sus och dus för en stund så är Sydney Park ett bekvämt alternativ eftersom att parken trots allt ligger mitt i staden. Tack vare Sydney Parks storlek är det lätt att hitta ostörda platser, man kan gå en promenad, äta picknick, grilla med engångsgrill eller spela en match brännboll med sina vänner här, plus mycket annat.

Kultur och evenemang

Många ungdomsgrupper samlas i Sydney Park för att umgås. Parken var särskilt associerad med punkare under tidigt nittiotal och senare samma årtionde arrangerades olagliga ravefester här. Till slut tog Sydneypolisen i med hårdhandskarna och sedan dess har endast tillåtna evenemang hållits här, däribland diverse konstfestivaler och den årligt återkommande Sydney’s Earthdance Event och som tur är finns det många hotell i Sydney nära parken.

Djur och växter

Det finns ett stort utbud av växter i Sydney Park, särskilt träd och buskar, och tack vare naturliga dammar har ett brett utbud av olika fåglar hittat hit – bland annat pelikaner och skator.

Rösta!

Vilken är Sveriges vackraste park?

Visa resultat

Loading ... Loading ...