shadow

Ny modell av häcksax från Husqvarna

Ny modell av häcksax från Husqvarn

I mars 2015 lanserade Husqvarna en stark batteridriven lövblås vilket skapade betydligt bättre förutsättningar för lägre ljudnivå för både de som arbetar med maskinen och de som är omkring den. Med ett stort batteripack på ryggen ges lång arbetstid utan att batteriet behöver laddas.

Genom att låta dessa batterier vara kompatibla med andra verktyg har parken av starka batteridrivna maskiner, som främst vänder sig mot parkvård och större ytor, vuxit rejält hos Husqvarna. Den senaste modellen är häcksaxen 536LIHD70X som gör att arbetet blir betydligt tystare än om jobbet hade utförts med en bensindriven modell.

Miljö, Ergonomi, Ekonomi

Ser man enbart på priset skiljer det rejält mellan Husqvarnas batterimodell och dess bensindrivna modeller. I alla fall om man ser det på kort sikt. Men det är som de skriver på hemsidan att den ”ökar i slutändan lönsamheten”. Det beror både på att det är betydligt billigare med batteridrift än bensin och att det krävs mindre service. Slitage och därmed servicebehov blir betydligt mindre på en batteridriven.

Även ergonomiskt är dessa betydligt bättre än de tidigare modellerna. Till viss del på grund av de väger mindre men framförallt för att de genererar lägre volym vilket gör att några hörselskydd inte ens behövs vid kortare arbeten.

För de som ligger i parken och njuter av solen, värmen och tystnaden är den största fördelen just att dessa maskiner är betydligt tystare.

Många företag har redan börjat växla över sin maskinpark till batteridrivna modeller. Detta utifrån att man har ett tydligt miljömål att följa och att denna växling kan vara ett tydligt sätt att nå dessa.

Källa:Häcksax.com